Valet av CRM-System

I och med valet av CRM-System är det smart att lägga det på en projektledare internt som ansvarar för insamling av info och data samt testkör de system man finner intressanta. Många erbjuder nämligen en gratis testperiod, men många kräver förskottsbetalning på ett år när man bestämt att gå vidare efter testperioden. Vilket kan vara ansträngande för mindre bolag och dåligt för likviditeten för många småföretagare. Ha det i åtanke.

Val av CRM-system behöver inte vara tidskrävande men ni bör ha en dedikerad projektledare som sagt och det beror främst på hur många andra system ni vill integrera till det. Större leverantörer har externa konsultbolag som hjälper företag med detta. Om Ni är ett större företag rekommenderas det att ta in konsulter som kan integrera rätt och tipsa och utbilda hur ni lättast kan få ut maximalt av alla funktioner och tjänster de erbjuder. Läs här för exempel på funktioner.

Valet av CRM-System för småföretag 

För småföretagare kan det passa utmärkt med att välja en mindre CRM-leverantör. Inte nödvändigt men det finns flera mindre som erbjuder riktigt bra och vettiga funktioner. Vilket oftast blir väldigt prisvärt och effektivt. Och även lättare att komma med feedback ifall man är i stort behov av en specifik tjänst som saknas och då är chansen större att den tjänsten kan utvecklas för att förbättra deras produkt.

Ytterligare en viktig detalj som lätt glöms bort när man står och ska välja CRM-system är: Säkerheten. Två saker ni bör tänka på. Främst betalningslösningen, att den hanteras med SSL Certifikat, (delar av URL:en blir grön)om inte är leverantören oseriös. Men också, all data ni lägger in i systemet ska stannar där och att INGEN annan har tillgång till den.

Detta brukar stå tydligt hos respektive leverantör hur dem jobbar med Säkerheten.

Tillvägagångssätt

  1. Låt en projektledare på företaget vara med och driva hela processen med valet av CRM-systemet. Prova flera system, många erbjuder 30 dagar gratis testperiod.
  2. Stapla upp vad ni vill få ut av CRM systemet utifrån tidigare erfarenheter och/eller företagets organisation innan ni börjar.
  3. Projektledaren säkerställer att efter implementation att systemet används på rätt sätt.

Lycka till!

Se vår sammanställda lista över företag som erbjuder CRM.